연구자 정보
- 성명강원희
- 소속원예과학전공
- 세부전공식물생명공학
- 연구분야식물분자스트레스생리
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기술매칭 수요 접수 담당자 : 고경란 Tel : 033-250-6942 | E-mail : ko@kangwon.ac.kr
보유기술 (3건)
보유기술
순번 |
지재명권 |
등록년도 |
3 |
코끼리를 활용한 코끼리 커피 생두 생산방법 |
2020 |
2 |
METHOD FOR CULTIVATING COFFEE BEAN USING DEEP SEA WATER AND DEVELOPMENT OF HIGH QUALITY COFFEE USING THE SAME |
2020 |
1 |
해양심층수를 이용한 커피 열매의 재배방법 및 이를 이용한 고품질 커피 개발 |
2019 |
연구과제 (6건)
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2022년
농촌진흥청
커피 국내 환경적응성 특성 평가 및 품질 비교 분석(1주관)
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2021년
한국연구재단
고품질 스페셜티 솔트커피 생산
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2020년
한국연구재단(BK21)
ICT융합 시설원예산업 특화전문인력 양성사업단
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2018년
한국연구재단
커피체리 펄핑 제거 전처리를 이용한 고품질 코끼리커피 생산 기술 개발
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2018년
농업회사법인 누리 주식회사
신품종 감자의 무병주 생산을 위한 기내도입 및 증식
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2017년
농업회사법인 누리 주식회사
신품종 감자의 무병주 생산을 위한 기내도입
논문/저서 (13건)
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2019년
식물분자스트레스생리
주식회사 부끄끄
커피나무재배
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2019년
식물분자스트레스생리
주식회사 부크크
Coffee Seed To Cup
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2019년
식물분자스트레스생리
IntechOpen
Coffee
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2019년
식물분자스트레스생리
Journal of Food Quality
The Role of Microbes in Coffee Fermentation and Their Impact on Coffee Quality
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2018년
식물분자스트레스생리
International journal of horticulture, agriculture and food science
Growth, Yield and Quality of Tomato (Lycopersicon esculentum) Cultivars through Stem Cuttings on Coco Substrate under Greenhouse Condition
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2021년
식물분자스트레스생리
Food Science and Technology International
Evaluation of antioxidant, organic acid, and volatile compounds in coffee pulp wine fermented with native yeasts isolated from coffee cherries
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2018년
식물분자스트레스생리
AFRICAN JOURNAL OF AGRICULTURAL RESEARCH
Growth and physiological responses of coffee (Coffea arabica L.) seedlings irrigated wiith diluted deep sea water
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2018년
식물분자스트레스생리
Journal of Plant Biotechnology
Transcriptom profiling of the coffee seedlings under salt stress condition
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2019년
식물분자스트레스생리
Fermentation
Antioxidant activity, total polyphenol, flavonoid and tannin contents of fermented green coffee beans with selected yeasts
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2020년
식물분자스트레스생리
Fermentation
Antioxidant Properties of Fermented Green Coffee Beans with Wickerhamomyces anomalus (Strain KNU18Y3)
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2018년
식물분자스트레스생리
International Journal Of Scientific Reports
Establishment of algae as bio-fertilizer for coffee plant
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2018년
식물분자스트레스생리
European journal of biotechnology and bioscience
Effect of deep sea water treatments on proximate compositions, bean size, and minerals content of coffee (Coffea arabica L.) bean
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2019년
식물분자스트레스생리
MICROORGANISMS
Isolation, Identification, and Characterization of Pectinolytic Yeasts for Starter Culture in Coffee Fermentation